Hakkımızda

2023-2024 Eğitim yılında İngilizce olarak YÖK denkliği alan bölümüz öğrenci alımına başlayacaktır. Yüzde yüz İngilizce olan bölümün müfredatı çağın gereklerine göre oluşturulmuştur. Bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi vardır. Hazırlık muafiyet sınavlarını geçen öğrenciler aynı yıl bölüme başlayabileceklerdir.

İş Olanakları

Bölümümüz, özel sektör ve kamu sektörü için genç ekonomistler yetiştirmektedir. Mezunlarımız kamu sektöründe, Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve BDDK gibi çeşitli prestijli kurumlarda iş imkanları bulabilirler. Maliye müfettişliği başta olmak üzere birçok denetleme yetkisine sahip kamu personeli olarak da görev alabilmektedirler. İktisat mezunları aynı zamanda vali ve kaymakam olarak atanabilmektedirler. Bunun yanı sıra yüksek lisans ve doktora programına devam ederek akademik kariyer elde etme şansları da bulunmaktadır.